Reverse engineering: uw bestaand model naar CAD!

3D Reverse engineering

Je wil een bestaand product aanpassen, maar je hebt geen ontwerptekening of 3D CAD-model (meer)? Of een onderdeel is kapot en je wil graag alleen dit ene onderdeel vervangen? Dan is 3D reverse engineering dé oplossing voor jouw probleem. Reverse engineering is daarbij ook erg geschikt voor complexe (vaak werktuigbouwkundige) onderdelen. Bovendien kan je in het proces het product niet alleen opnieuw produceren maar ook efficiënter en effectiever maken!

Waarom 3D Reverse Engineering?

Zoals hierboven al aangegeven zijn er een aantal redenen waarom je voor 3D Reverse Engineering kan kiezen:

  • De originele ontwerpen van een product of onderdeel zijn niet meer voorhanden;
  • De leverancier kan of wil geen extra onderdelen leveren;
  • Voor het updaten van bestaande CAD-modellen, omdat deze niet voldoen voor bestaande productiemethoden of voor vernieuwingen;
  • Om de product ontwikkelingstijden te verkleinen.

Natuurlijk zorgen we er bij 3D Reverse Engineering voor dat de beschadigingen van het product of onderdeel niet zichtbaar zijn in het uiteindelijke model. De reverse engineering levert u dus een beter model dan het originele bestaande model. Het is een model zonder fouten.

Hoe gaat dit proces in zijn werk?

De woorden zeggen het al: omgekeerde bouwkunde (vrij vertaald). We gaan daarbij uit van het bestaande product. Dit product scannen we in met behulp van een 3D scanner. Deze scan bestaat uit een zogenaamde puntenwolk. We digitaliseren dus eigenlijk een bestaand product tot in de kleinste details. Deze puntenwolk wordt vervolgens omgezet in een 3D model dat opgebouwd is uit driehoeken. Dit 3D model kan je vervolgens importeren in software waarmee je deze manueel kan omvormen naar een werkbaar 3D CAD-model.

Het grote voordeel van het 3D Reverse Engineering naar een 3D CAD-model is dat je het product niet alleen kan maken, maar ook kan verbeteren! Met het CAD-model kan je het ontwerp verder bewerken en daar waar nodig aanpassen om het te nog efficiënter en effectiever te maken. Zo sla je twee vliegen in één klap en het bespaart geld!

Meer informatie of vrijblijvende offerte aanvragen

Het complexe eenvoudig maken, dat is waar wij goed in zijn. Wil je daarom meer informatie over 3D Reverse Engineering of heb je graag een vrijblijvende offerte op jouw maat? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Onze referenties

Onderstaande bedrijven maakten reeds gebruik van onze diensten.

3D printen in regio Leuven

Bij 3D Infinity maken we 3D printen toegankelijk voor zowel particulieren als bedrijven. Upload daarom snel je 3D model en ontvang een gratis offerte. Ben je eerst op zoek naar meer informatie over de mogelijkheden van 3D printen in de omgeving van Leuven? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je met onze kennis op het gebied van 3D-printen en scannen graag verder.

Yves Marchand, zaakvoerder
Simon Truant, zaakvoerder

3D Infinity

Kantoor-productie-leveringen
Bogaardestraat 230-B6
9990 Maldegem

Administratie
Hellestraat 20
9910 Knesselare

Tel: 09 273 95 99

info@3dinfinity.be

BTW-nummer: BE 0650598497